TROFEU DELS PIRINEUS – TDP

El passat 27, 28 i 29 d’Abril es va portar a terme la segona edició de la cursa per etapes de canicross Trofeu dels Pirineus. Una cursa organitzada per FitDogs i GosEsport en la qual es podia participar amb un “pool” de dos gossos, per tal que poguessin descansar. La TDP dóna per tancada la temporada de canicross (a excepció d’alguna cursa que es realitzi a alta muntanya).

La cursa constava de 4 etapes en 3 dies sumant un total de 22 km i 700 metres de desnivell positiu. La primera etapa es va realitzar el Divendres 27 a la tarda a la població d’Espot. Aquesta va ser l’etapa més llarga amb un 8km i gairebé 300 metres de desnivell positiu, l’etapa d’espot va estar marcada va estar marcada per una forta pujada i una baixada tècnica, circuit que deixava ben clar que la TDP es realitza en un torn alpí.

Dissabte 27 es va disputar l’etapa de Rialp, amb un circuit de 6 km i uns 250 metres de desnivell positiu, un circuit amb una pujada molt més progressiva que la d’Espot i baixada menys tècnica i en conseqüència, més ràpida que la d’Espot. Un cop acabada la cursa els esportistes i els seus gossos havien de desplaçar-se fins al Refugi de Cap del Rec, a la localitat de Lles de Cerdanya, on el Diumenge 29 es realitzarien les 2 últimes etapes.

 

 

Si el temps havia sigut benevolent amb els esportistes en les dues primeres etapes, el Diumenge va fer que la TDP fos encara més èpica si escau. Una 3a etapa amb gairebé 4 km i 70 m de desnivell positiu al matí i, l’etapa final, després d’una nevada a mitja tarda i les forces justes, el circuit de canicross on es va disputar el Campionat de Catalunya sobre neu amb també uns 4 km i 70 m de desnivell positiu.

 

 

 

 

 

 

Els esportistes del Club Canicross Les Franqueses, Ismael Cañas i Toni Alonso, destaquen el bon ambient i bona organització d’aquesta cursa. Tots dos van finalitzar les 4 etapes amb èxit, assolint Ismael Cañas una 9a posició de la general. Ismael va participar amb els seus gossos Luna (Alaskano) i Fiu (creuat de Pointer) i el Toni amb seu gos Otto (border collie). Volem fer menció especial al Fiu, un gos molt estimat per tots aquells que han tingut l’ocasió de compartit moment amb ell, el Fiu es va jubilar a l’última etapa de la TDP amb gairebé 9 anys.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.