Crònica: Trofeu Valgrande – Pajares: TLM 2015

Aquest cap de setmana, 6 -7 de juny, s’ha dut a terme la primera edició de «Les Montañes Canicross», a l’estació d’esquí Valgrande – Pajares, ubicada a la Serralada Cantàbrica. Les suaus temperatures de la zona, han permès el desenvolupament d’aquest tipus d’esdeveniment esportiu fora de la temporada d’hivern.

La prova estava organitzada pel club asturià Galgadas, i va comptar amb la participació de 30 atletes, amb els seus gossos, de múltiples procedències: Astúries, Lleó, País Basc, Navarra, Madrid, Galícia i Catalunya.

La TLM s’ha desenvolupat en dues etapes:

– La primera delles, la nit de dissabte, era una canitrail 5,6 km. amb un desnivell acumulat de 600 m. per la zona baixa i mitja de l’estació. L’etapa ha estat definida pels corredors com un veritable «trencacames». La diferencia solar horària va permetre que el frontal no fos necessari. A més, la boria que es trobava instal·lada a l’estació hivernal va desaparèixer minuts abans d’iniciar-se la cursa.

– La segona, diumenge, va discórrer a primera hora del matí sota un cel completament obert. Aquesta màniga, la més dura, va consistir en una cronoescalada de 2 km. de distància i un desnivell positiu de 360 m. al mític «Cuitu Negru».

Els corredors gallecs i bascos van ser els guanyadors de la prova. Pel que fa a la representació d’esportistes catalans, quatre van ser els participants, un dells en Juanma Calderón que, amb la seva gosa Pruna, va vestir la samarreta blava del Club Caicross Les Franqueses a aquesta primera edició del TLM.

IMAG1412 (2)

Enhorabona a tots els participants i als organitzadors de la cursa!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.